PENTUESUUNNITELMAT
Sode & Buusti
Yer Omen Threemer of Myth "Sode"
Mindpower Echo "Buusti"
Soden videoita Suvin nettisivuilla
Käyttötulokset: 2 x toko ALO1
Terveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, olat terve/terve, selkä LTV0, VA0 ja SP0. Silmät terveet 6/2023.
DNA-testit: MyDogDNA paneelissa CEA kantaja, kaiken muun osalta normaali.
Sode on Tuusulassa Suvin luona asuva sijoituskoirani – oman koirani ja kasvattini Tulen (M. Tulikivi) tytär. Sode on kohtalaisen vilkas, elämäniloinen, arjessa helppo koira. Työskennellessä Sodella ei moottori lopu kesken, vaan se jaksaa työskennellä pitkäkestoisesti. Sode palkkaantuu hyvin sekä ruoalla (on ahne) että leluilla. Lelun ajattelusta luopumista on sen kanssa jouduttu jonkin verran työstämään. Sode ei ole mikään erityisen herkkä, mutta ei kovakaan. Se kestää toistoja ja korjaamista hyvin. Sode ei myöskään pelkää tehdä omia ratkaisujaan.
Sode ei reagoi koviin ääniin, ja se kulkee varmasti ja rennosti erilaisilla alustoilla ja ympäristöissä. Sode suhtautuu neutraalisti toisiin koiriin. Ihmisistä se saattaa hieman valikoida, kenestä se pitää, mutta Sode ei kuitenkaan ole aggressiivinen tai arka. Käsittely esimerkiksi eläinlääkärissä tai hierojalla onnistuu ongelmitta. Sode on suhteellisen pienikokoinen, ketterä narttu. Se on ollut koko elämänsä täysin terve. Sode asuu lapsiperheessä, osana koiralaumaa.
Sodelle odotetaan juoksua kesä-heinäkuun 2024 tienoilla. Pennut syntyvät ja kasvavat Soden omassa kotona Tuusulassa.
Käyttötulokset: BH, HK1, JK2, toko ALO1, RTK1, rallytoko AVO hyv.
Terveys: lonkat B/B, kyynärät 0/0, olat terve/terve, selkä LTV0 ja VA0. Silmät terveet 9/2023.
DNA-testit: CEA, TNS, CL, MDR1, IGS, SN ja EAOD normaali
Buusti on avoin, iloinen, tasapainoinen ja erinomaisen on/off-kytkimen omaava uros. Buusti on sosiaalinen ja omilla jaloillaan seisova. Sitä kuvaa ehkä parhaiten ilmaus aina onnellinen hessu hopo. Arjessa se on todella rauhallinen, jopa laiska, mutta kun tiedossa on toimintaa, Buusti aktivoituu kyllä automaattisesti ja on työskennellessään voimakas. Treenatessa se onkin melko vilkas. Buusti kestää hyvin häiriötä ja hyvin harvoin kiinnittää huomiota ympäristöön treenatessa. Jos se ottaa häiriötä/painetta jostain (vaikka vieressä haukkuvasta koirasta), niin se purkaa sen työskentelemällä voimakkaammin. Buusti kestää hyvin toistoja ja korjaamista. Se ei kuitenkaan aina osaa muuttaa toimintaansa, vaan saattaa jäädä toistamaan samaa virhettä, joten ohjaajan on autettava tällaisissa tilanteissa. Buusti palkkaantuu sekä lelulla että ruualla.
Arjessa Buusti on helppo ja mutkaton. Se tottelee annettuja ohjeita oikeastaan aina. Harrastuksissa hallintaa on joutunut välillä treenaamaan tilanteissa, jossa koira on kaukana ohjaajasta. Buusti elää ongelmitta lapsiperheessä, eikä pihapiirissä asuvat lampaat aiheuta kyttäämistä ja jumittamista silloin, kun paimenkoiran apua ei tarvita. Ruokahalu on Buustilla hyvä. Toisia koiria kohtaan Buusti on pääasiassa välinpitämätön.
Buusti on 53cm korkea ja painaa 19kg.
Puppy plans and news are written mainly only in Finnish. If you would like to know further information about puppy plans in English or Swedish, please take contact by e-mail: jessica.ristimaki @ gmail.com. I sell puppies only to active and sportive homes (agility, obedience, working dog trials, SAR, herding…), where dogs are loved and treated well.
Pennut myydään ainoastaan rakastaviin, aktiivisesti ja tavoitteellisesti harrastaviin (toko, agility, palveluskoiralajit, pelastuskoiratoiminta, rally-toko) koteihin, joissa ollaan valmiita tekemään töitä hyvän suhteen ja sujuvan arjen eteen. Lisäksi pentuja voi kysellä työkäyttöön (esim. virkakoirat) ja hieman pentueesta riippuen myös paimennustöihin.
Pentutiedustelut ensisijaisesti sähköpostitse jessica.ristimaki@gmail.com. Pentujen kodit valitaan varmuudella sitten kun pennut ovat sen ikäisiä (noin 4-6 viikkoa), että niiden luonteista voi nähdä joitain piirteitä.
Myytin pennut kasvavat mukana kodin normaalissa arjessa. Pennut tottuvat pienestä pitäen erilaisiin ääniin, alustoihin, toisiin koiriin, erilaisiin ihmisiin ja autossa matkustamiseen. Pennut saavat loishäädön vähintään kolme kertaa ennen luovutusikää, eläinlääkäri tarkastaa pennut, pentujen silmät tarkastetaan (silmäpeilaus), pennut tunnistusmerkitään sirulla ja rekisteröidään Kennelliiton rekisteriin. Pennut syövät laadukasta ruokaa: osittain raakaruokaa ja osittain nappulaa, jotta niiden vatsat tottuvat erilaisiin ruokiin jo pienestä pitäen.