PENTUESUUNNITELMAT

Puppy plans and news are written mainly only in Finnish. If you would like to know further information about puppy plans in English or Swedish, please take contact by e-mail: jessica.ristimaki @ gmail.com. I sell puppies only to active and sportive homes (agility, obedience, working dog trials, SAR, herding…), where dogs are loved and treated well.

Pennut myydään ainoastaan rakastaviin, aktiivisesti ja tavoitteellisesti harrastaviin (toko, agility, palveluskoiralajit, pelastuskoiratoiminta, rally-toko) koteihin, joissa ollaan valmiita tekemään töitä hyvän suhteen ja sujuvan arjen eteen. Lisäksi pentuja voi kysellä työkäyttöön (esim. virkakoirat) ja hieman pentueesta riippuen myös paimennustöihin.

Pentutiedustelut ensisijaisesti sähköpostitse jessica.ristimaki@gmail.com. Pentujen kodit valitaan varmuudella sitten kun pennut ovat sen ikäisiä (noin 4-6 viikkoa), että niiden luonteista voi nähdä joitain piirteitä.

Myytin pennut kasvavat mukana kodin normaalissa arjessa. Pennut tottuvat pienestä pitäen erilaisiin ääniin, alustoihin, toisiin koiriin, erilaisiin ihmisiin ja autossa matkustamiseen. Pennut saavat loishäädön vähintään kolme kertaa ennen luovutusikää, eläinlääkäri tarkastaa pennut, pentujen silmät tarkastetaan (silmäpeilaus), pennut tunnistusmerkitään sirulla ja rekisteröidään Kennelliiton rekisteriin. Pennut syövät laadukasta ruokaa: osittain raakaruokaa ja osittain nappulaa, jotta niiden vatsat tottuvat erilaisiin ruokiin jo pienestä pitäen.

2020 Mella & Messi

Vuonna 2020 on suunnitteilla pentue sijoituskoiralleni Mellalle (Myytin Hei Hei Heinäkuu) Mokoma-pentueesta. Mellalle olen valinnut urokseksi tasapainoisen ja hyvämoottorisen Messin (Arrow). Vorna-pentue syntyi 21.9. Yhteensä seitsemän pentua, neljä urosta ja kolme narttua. Kaikille pennuille löytyy jo koti, joten en ota vastaan uusia pentukyselyjä. Kiitos mielenkiinnosta!

  • Syntynyt: 4.9.2015
  • Luustoterveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0, polvet ja olat kuvattu terveiksi
  • DNA: EAOD normaali 
  • Harrastaa: valjakkourheilua, tokoa, rally-tokoa, pk-jälkeä, paimennusta ja agilityä
  • Syntynyt: 28.03.2014
  • Luustoterveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä, polvet  ja olat todettu terveiksi
  • DNA: CEA, TNS & CL normaali
  • Harrastaa: hakua, tokoa ja paimennusta. Messi on kilpaillut SM-kisoissa niin tokossa kuin palveluskoirien hakukokeessakin.

Alkusyksyyn 2020 on suunnitteilla pentue kasvatilleni Mellalle Mokoma-pentueesta. Mellan emä Nirri (Myytin Silkkii) on vahva, vietikäs ja positiivisen elämänasenteen omaava kookas, mutta ketterä narttu. Mellan isä on paimenkoirana Norjassa työskentelevä Mick (Mirk), hyvin ohjattava, kompakti työmyyrä. Mick on suorittanut MH-arvioinnin, jossa se todettiin sosiaaliseksi ja laukausvarmaksi. Mella on sähäkkä, kestävä työskentelijä, joka haluaa tehdä oikein. Mella on todella nopea oppimaan asioita ja osaakin muuttaa toimintaansa tilanteen vaatimalla tavalla. Mellalla on hyvä ruokahalu, mutta palkkiona leikki vie silti voiton. Mella rakastaa työtä ja suorittaakin tehtäviä mielellään myös ilman palkkiota. Ohjaajan mielentila tai jännitys eivät vaikuta Mellan työskentelyyn. Mella on sosiaalinen, tasapainoinen ja järkevä koira, joka ei pelkää ääniä tai erilaisia alustoja. Kotona Mella on rauhallinen oman perheen läheisyydestä nautiskelija. Arjessa Mella on todella helppo ja sopeutuvainen, ja se onkin kotonaan ihan missä tahansa. Mella asuu Ivalossa husky farmilla, ja on usein mukana valjakkohommissa. Mellan kanssa on treenattu monia lajeja, mutta pitkien kisamatkojen ja perhesyiden vuoksi kilpaileminen on jäänyt vähemmälle. Mellasta voit lukea lisää sen omalta sivulta.

Valitsin muutaman mutkan kautta Mellalle urokseksi oman koirani Messin, jolla on jo hyvää jälkeläisnäyttöä. Messi on positiivisen elämänasenteen omaava, sosiaalinen, varma ja avoin koira, joka kulkee sujuvasti missä tahansa tai kenen kanssa tahansa. Messin luonteesta kertoo paljon se, että vuonna 2016 se kilpaili 1-tuloksen arvoisesti tokon SM-kisoissa ohjaajan kanssa, jonka se oli tavannut ensi kertaa edellisenä päivänä hotellin parkkipaikalla. Messi on ollut aina hyvin varma ympäristön suhteen, eikä se häkelly, paineistu tai säikähdä yllättävissäkään tilanneissa, vaan säilyttää avoimen uteliaan asenteensa. Messiä voisi kuvailla koiraksi, jolla ei ole oikeastaan lainkaan terävyyttä. Messillä on erinomainen ruokahalu ja se rakastaa leikkimistä, oli kyseessä sitten taisteluleikki tai lelun heittely. Messillä on suuri työmoottori, mutta se on myös siinä mielessä ohjaajaherkkä, että suhtautuu ohjaajalta saamaansa palautteeseen vakavasti. Messi kestää hyvin toistoja, tarkkuuden vaatimista ja jaksaa yrittää aina uudelleen, se ei siis lannistu helposti tai mene passiiviseksi vaikeiden tilanteiden edessä. Messi ei myöskään jää yleensä muistelemaan ikäviä kokemuksia, vaan elää enemmän hetkessä. Messin vanhemmat ovat paimenkoiria, isä Gary on kilpaillut menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla. Gary on voittanut muun muassa Euroopan mestaruuden paimennuksessa.