TEHOSEKOITIN 2012

12.12.2012

3 urosta + 3 narttua, 3 males + 3 females

VANHEMMAT

UROKSETTULOKSET LUUSTOMUUTA TERVEYDESTÄ   
Fiksu Ja Kypsä ”NEO”FI TVA, POHJ TVA, SE TVA, EE TVA, DK TVA, NO TVA, FI VPVA, EE VPVA, BH, AGI3Vesipelastuksen suomenmestari 2019, tokon valmennusrenkaassaHD A/A, ED 0/0, knees 0/0, LTV0, VA0, olat terveet
Oikee Asenne ”JAY”TK4, AGI3Kilpaillut WAO:ssaHD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, LTV1, VA0, olat terveetkivesvikainen
Valonkantaja ”FINN”FI & SE AVA, AGI3Kilpaillut WAO:ssaei tutkittuOCD olassa (operoitu)
NARTUT
Asfaltti Polttaa ”VUOKKO”FI AVA, BH, toko VOI1HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, olat terveet
Hyvä Karma ”KARMA”toko AVO1HD A/A, ED 0/0, olat terveet
Maailma On Sun ”DRAAMABH, AGI3, toko VOI1, RTK1HD A/A, ED 0/0, olat terveet

MYYTIN FIKSU JA KYPSÄ "NEO"

Neo on hyvin iloinen ja maailmaa rakastava mutkaton melko suurikokoinen herra. Se on kotonaan lähes missä vaan ja pitää kaikesta ja kaikista. Uusiin asioihin Neo suhtautuu rauhallisen tasapainoisesti, eikä jää miettimään kokemiaan kurjia tilanteita. Työssään Neo on intensiivinen ja palkkautuu niin ruoalla kuin leluillakin. Neo on alustavarma ja laukausvarma. Neo on sosiaalinen ja avoin sekä ihmisten että toisten koirien kanssa.

Neo on ollut oikea monitoimikoira, sillä se on monen maan valio niin tokosta kuin vesipelastuksestakin. Neo kuuluu tokon valmennusrenkaaseen. Neo kilpailee myös agilityssä ja on käynyt silloin tällöin myös lampailla. Työskennellessään Neo haluaa pääsääntöisesti tehdä oikein ja yrittääkin parhaansa.

Neon Blogi

Omistaja: Anna-Leena Väätänen, Vihti

MYYTIN OIKEE ASENNE "JAY"

Jay on reipas poika, joka suhtautuu avoimesti ja ilolla uusiin asioihin. Jay leikkii mielellään ja syö hyvin, joten se on helppo motivoida erilaisiin tehtäviin. Jay tekee ihmisten kanssa erittäin mielellään yhteistyötä ja haluaa luonnostaan tehdä oikein. Jaylla vauhti kasvaakin varmuuden myötä. Se on sen tyyppinen koira, jolla on ajatus koko ajan tekemisessä mukana. Jay on ihmisille sosiaalinen. Toisten koirien kanssa Jay saattaa välillä käyttäytyä dominoivasti, vaikka oman lauman kanssa tuleekin hyvin toimeen.

Jay on kilpaillut tokossa ja agilityssä valionarvoihin asti, mutta kivesvian vuoksi ei valitettavasti voi virallista valionarvoa saavuttaa. Jay on myös syttynyt lampaille ja pääsee silloin tällöin treenaamaan paimennusta. Tällä hetkellä Jayn selkeä päälaji on agility, jossa Jay ja Marko ovatkin kilpailleet menestyksellä.

Omistaja: Marko Kivihalme, Vihti

MYYTIN VALONKANTAJA "FINN"

Finn on nopea ja sähäkkä työskentelijä, mikä asettaakin sen ohjaamiseen haasteita. Finin päälaji on alusta saakka ollut agility. Finn on kuuliainen koira, mutta kun vauhti kiihtyy, saattaa virheitäkin tulla. Finin ratasuoritusajat ovat lähes poikkeuksetta kisojen kärkikastia. Finin pentuajan treenausta varjosti olkapään ocd, joka alkoi oireilla 8-9 kuukauden iässä ja operoitiin tuolloin. Tästä Finn on toipunut erinomaisesti, eikä ocd ole sen koommin vaivannut.

Finn on kiltti ja sosiaalinen koira. Nuorempana Finn oli hiukan epävarma uusissa ympäristöissä tai tilanteissa, mutta iän ja hyvien kokemusten myötä epävarmuus on hävinnyt. Finn on äänivarma. Palkkana paras on leikki, sitä Finn jaksaisi tehdä loputtomiin. Myös ruoka kelpaa, mutta mikään ahne Finn ei ole. Kropaltaan Finn on ketterä ja elastinen, eivätkä lihasjumit ole sitä erityisesti vaivanneet agilitykoiran uralla.

Orenius/Emanuelsson nettisivut
OE agility Facebookissa

Omistaja: Isabelle Orenius-Emanuelsson, Ruotsi

MYYTIN ASFALTTI POLTTAA "VUOKKO"

Vuokko on pieni ja pippurinen tyttö, josta löytyy sekä kiltti puoli että tomera tahtonainen. Vuokko on kaikessa tekemisessään nopea ja ketterä. Vuokko leikkii sähäkästi ja omaa hyvän ruokahalun, joten motivointi on helppoa. Vuokko on kiltti ja herkähkö tyttö, joka tekee siitä helpon ohjattavan.

Vuokon päälaji on agility, jossa se kilpailee 3-luokassa. Vuokko on kilpaillut myös tokossa ja käynyt harjoittelemassa paimennusta. Vuokko on sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten koirienkin suhteen. Vuokko on täysin äänivarma. Vuokosta löytyy myös vahtitaipumuksia, mutta turhasta se ei pöhise.

Om. Riikka Martti, Lieto

MYYTIN HYVÄ KARMA "KARMA"

Karma on hyvin tasapainoinen elämästä nautiskelija. Karma leikkii sähäkästi ja tekee mielellään asioita, mutta myöskään treenittömyys ei sitä stressaa. Karmalla on hyvä ruokahalu. Kaiken kaikkiaan Karma on hyvin helppo ja sopeutuvainen koira, jolla on kuitenkin moottoria harrastamiseen. Karma on käynyt myös lampailla ja näyttänyt siellä ihan mukavia ominaisuuksia. Karma on äänivarma.

Karma vaihtoi kotia vuonna 2017. Tätä ennen Karman kanssa harrastettiin päälajina tokoa. Välillä Karma pääsi myös agilitytreeneihin ja pk-lajien treeneihin.

Om. Jutta Hiltunen, Kuopio

MYYTIN MAAILMA ON SUN "DRAAMA"

Draama on nopea ja sähäkkä tyttö, todella paljon emäänsä Nyytiin tullut. Draama tekee kaiken vauhdilla ja innolla, eikä aina niin välitä, että menikö kaikki ohjaajan suunnitelmien mukaan. Ajoittain vire on liiankin korkea, joten ohjaajalla on tekemistä, jotta tämä temperamenttinen tyttö pysyy hanskassa.

Arjessa Draama on kiltti ja helppo. Draama on sekä ihmisten että toisten koirien suhteen sosiaalinen. Draama on erittäin ahne ja laukausvarma. Pienet puutteet sen hermorakenteessa näkyvätkin harrastuksissa vireen noustessa, ei niinkään arkiolosuhteissa. Draama on täydellä sydämellä mukana kaikessa mitä sen kanssa tehdään ja todellakin vahvasti yhden ihmisen koira, vaikka toki kaikki ihmiset ovat Draaman mielestä ok.

Draama vaihtoi kotia kesällä 2016. Aiemmassa kodissa Draaman päälaji oli agility, jossa sen kanssa kilpailtiin 3-luokassa. Agilityn lisäksi Draaman kanssa oli tokoiltu ja treenailtu pk-jälkeä. Uudessa kodissa Draaman päälaji on toko, mutta se pääsee treenailemaan myös jälkeä ja mahdollisuuksien mukaan muitakin lajeja.

Om. Päivi Keränen, Vihti