MOKOMA 2015

4.9.2015

3 urosta + 5 narttua

VANHEMMAT

UROKSETTULOKSETMUUTALUUSTOMUUTA TERVEYDESTÄ   
Entistä Ehompi ”PETE”HD B/C, ED 0/0, polvet 0/0, LTV0 & VA0, olat terveetkivesvikainen, EAOD normaali
Mene ja Tiedä ”MILOU”BH, toko VOI1HD A/A, ED 0/0, LTV0 & VA0, olat terveetEAOD normaali
Veriveljet ”TIITUS”HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, LTV0 & VA0, olat terveet
NARTUT
Hujan Hajan ”RYYNI”TK1, RTK3HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, LTV0 & VA0, olat terveetCEA kantaja, TNS, IGS, EAOD & MDR1 normaali, kärsii ajoittain närästyksestä
Hei Hei Heinäkuu ”MELLA”RTK1, BH, Agi1HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, LTV0, olat terveetEAOD normaali
Sinä Riität ”RIO”toko ALO1, Agi2HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, LTV0 & VA0, olat terveetkärsii ajoittain närästyksestä
Rajapyykki ”NOLLA”Agi3HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, LTV1 & VA0, olat terveet
Silmäterä ”BAMBI”FI KVA, FI TVA, JK3TOKO SM5 VOI1 2019, TOKO SM2 AVO1 2018, PK RM2 JK3 2020HD A/B, ED 0/0, polvet 0/0, LTV0 & VA0, olat terveet

Myytin Hujan Hajan "RYYNI"

Ryyni on iloinen ja menevä koiraneiti, joka nauttii elämästä täysillä. Ryyni rakastaa ihmisten huomiota ja tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Ryyni kulkee varmasti paikassa kuin paikassa ja onkin varsin rento ja stressitön koira. Ryynille kelpaa erittäin hyvin ruoka ja se myös leikkii hyvin. Ryyni tekee mielellään kaikenlaista ohjaajansa kanssa, mutta viihtyy myös itsekseenkin. Ryyni rakastaa uimista ja vedessä lotraamista. Se myös mielellään kiipeilee erilaisissa paikoissa. Ryynillä on ollut ajoittain närästystä.

Ryynin päälaji on rallytoko, mutta Ryynin kanssa treenataan myös tokoa ja erikoisjälkeä. 

Kuva: Pauliina Havo

Myytin Hei Hei Heinäkuu "MELLA"

Mella on aktiivinen, reipas ja iloinen neiti, joka tykkää kaikista ihmisistä ja koirista. Taistelutahto on erittäin kova, Mella tykkää paljon rättileikeistä. Myös namit kelpaavat palkaksi mutta jos pitää valita leikki tai nami niin Mella valitsee leikin. Mella on lenkkeillyt ampumaradan vieressä reagoimatta laukauksiin ja kulkenut erilaisilla alustoilla vaivattomasti. Päälajeina tulevat olemaan agility ja toko, myös paimennus ja pk-jälki tulevat ohjelmistoon. Mella kestää hyvin niin kylmää kuin helteitäkin. Mella on sijoituskoira.

Mella

Myytin Sinä Riität "RIO"

Rio on energinen, vilkas, reipas ja ihmisrakas neiti, joka suhtautuu avoimin mielin uusiin asioihin ja on aina iloinen. Rio palkkautuu hyvin lelulla ja on ruoan suhteen erittäin ahne, sen suurin pelko taitaakin olla ruoan loppuminen maailmasta. Rio huomioi herkästi ympäristöään, mutta osaa myös keskittyä tekemiseen. Rio harrastaa päälajeina agilitya ja tokoa, ja kokeilee myös muita lajeja mahdollisuuksien mukaan. Rio tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Riolla on ollut muutaman kerran närästysoireilua.

Omistaja: Merja Myllymaa, Tampere

Kuva: Kaisa Jalava

Myytin Rajapyykki "NOLLA"

Nolla on iloinen, avoin ja sosiaalinen neiti. Nolla leikkii mielellään. Myös namit kelpaavat palkaksi ja Nolla syö hyvin. Kun mitään ei tapahdu, Nolla osaa rauhoittua todella hyvin, eikä siis ole mikään turhan hötkyilijä. Temperamentiltaan Nolla onkin sisarusparven rauhallisin. Nolla suhtautuu rennosti ja reippaasti uusiin asioihin ja tilanteisiin. Nollan päälaji on agility. Lisäksi Nolla treenailee tokoa, pk-lajeja ja paimennusta. Nolla on myös koirasosiaalinen.

Omistaja: Anna Turku, Oulu

Nollan ja kavereiden YouTube-kanava

Kuva: Sary

Myytin Silmäterä "BAMBI"

Bambi on utelias ja avoin neiti. Bambin silmin maailma on iso leikkikenttä, täynnä ihanan ihmeellisiä asioita. Se ei kuitenkaan ryntäile suin päin mihin tahansa, vaan harkitsee ensin ja tekee vasta sitten. Bambi leikkii monipuolisesti, etenkin vetoleikit ja karvaiset lelut ovat suosikkeja. Bambi on erittäin ahne, sen ruokahalu on kyltymätön. Bambin päälaji on toko, mutta se treenaa myös jäljestämistä ja paimennusta. Bambi työskentelee mielellään ohjaajansa kanssa ja onkin melko kiltti tyttö. Bambi tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

Omistaja: Suvi Solitanner, Kuopio

Kuva: Riemukauppa.fi

Myytin Entistä Ehompi "PETE"

Pete on reipas, iloinen ja erittäin sosiaalinen kaveri, joka seisoo aina omilla jaloillaan. Pete hakee kontaktia ihmisiin ja tykkää leikkiä ja touhuta ihmisen kanssa, mutta osaa myös puuhata itsekseenkin. Pete on itsevarma ja myös pientä dominanssia löytyy. Kooltaan Pete on melko pieni. Pete on treenaillut pk-hakua ja pk-jälkeä. Tämän lisäksi olisi tarkoitus treenata ainakin tokoa. Pete tulee erinomaisesti toimeen toisten koirien kanssa. Petellä oli valitettavasti piilokives, joten se on kastroitu.

Myytin Mene Ja Tiedä "MILOU"

Milou on sosiaalinen, reipas nuori mies, joka menee paikkaan kuin paikkaan enempää miettimättä. Milou onkin hyvin tervepäinen ja mutkaton koira, joka ei turhista stressaa. Vauhtia ja energiaa kyllä tässä miehessä riittää. Milou leikkii ihmisen kanssa hyvin ja tuo leluja leikittäväksi. Se on myös ruoalle ahne. Miloun ykkösharrastus on PK-haku. Sen lisäksi Miloun kanssa tokoillaan. Milou tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa.

Kuva: Kati Kuuttila

Myytin Veriveljet "TIITUS"

Tiitus on aktiivinen ja vilkas koira, jonka pitää olla tapahtumien keskipisteessä. Tiitus rakastaa ihmisiä, erityisesti lapsia. Toisiin koiriin suhtautuu avoimesti. Tiitus omaa tervettä varovaisuutta eikä ryntäile suin päin uusiin tilanteisiin. Sekä leikki että ruoka toimivat hyvin palkkana. Tiitus on hyvin ohjattava ja kontaktihakuinen. Tulevaisuudessa luodaan pohjia hakuun, jälkeen, tokoon, agilityyn ja paimennukseen, päälajit muokkautuvat koiran ja resurssien mukaan.

Kuva: Pauliina Havo

PENTUEEN VANHEMMAT

Myytin Silkkii "Nirri"

Synt. 11.03.2012 terveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Silmät ok, DNA CEA kantaja. tulokset: BH, toko AVO1, agi 1. Nirri on laukausvarma.

Mirk "Mick"

Synt. 07.05.2009 terveys: Lonkat A/A, silmät ok, CEA DNA Normal tulokset: Paimentaa lampaita, on kilpaillut Ruotsissa tokon ylimmässä luokassa (Elit), MH suoritettu (laukauksista 1 = laukausvarma)