JUKKA POIKA 2012

11.3.2012

3 urosta + 4 narttua, 3 males + 4 females

VANHEMMAT

UROKSETTULOKSETMUUTALUUSTOMUUTA TERVEYDESTÄ
Potentiaali ”MOSSA”PoliisikoiraHD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, olat ja selkä terveetsilmät ok pentuna
Taistelun arvoinen ”JEFE”BHHD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, olat terveetkastroitu
Tulta On Tulossa ”TAHVO”toko AVO2HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, olat terveetkastroitu (piilokives)
NARTUT
Silkkii ”NIRRI”BH, toko AVO1, Agi1Mokoma- ja Stam1na-pentueen emäHD A/A, ED 0/0, olat ja selkä terveet
Valon Valtameri ”SANSA”FI TVA, FI RTVA, HK1, Agi2HD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, olat ja selkä terveetEosinofiilinen bronkiitti todettu 2014 ja uveiitti 2015
Tiettyä Tunnelmaa ”SIIDA”TK4, HK1, Agi1PMMP- pentueen emäHD A/A, ED 0/0, polvet 0/0, olat ja selkä terveet 2013Olkapäissä todettu nivelrikkoa vuonna 2018
Aseistariisumistyyli ”PELI”BH, toko VOI2, Agi3HD A/A, ED 0/0, olat ja selkä terveet

Myytin Potentiaali "MOSSA"

Mossasta oli tarkoitus tulla virkakoira huumeiden ja rahan etsintään. Mossa ei kuitenkaan ehtinyt työskennellä kovin kauaa poliisikoirana ohjaajan jäätyä pois töistä. Mossalle ehdittiin opettaa huume-etsintää ja se toimi työssä hyvin. Mossa on sosiaalinen ja tasapainoinen poika, jolla on suuri moottori työhön. Mossalla ei ole ääni- tai alusta-arkuuksia. Mossa elää aktiivista kotikoiran elämää.

Omistaja: Heikki Pyykkö, Hämeenlinnan poliisikoiralaitos

Myytin Taistelun Arvoinen "JEFE"

Jefe on reipas ja vietikäs poika, jota on helppo motivoida tehtävään kuin tehtävään. Työskentelytyyliltään Jefe on kiihkeä ja taistelutahtoinen. Palkaksi kelpaa niin leikki kuin ruokakin. Jefe ei pelkää kovia ääniä tai erilaisia alustoja. Jefe on sosiaalinen. Myös terävyyttä löytyy jonkin verran. Jefe on kastroitu käytännön syistä, koska perheessä oli myös narttukoira. Jefen kanssa on treenailtu pk-lajeja ja tokoa. Nykyisin Jefen kanssa harrastetaan perhe-elämän ehdoilla mm. noseworkia.


Omistaja: Taru Wiik, Kuopio

Myytin Tulta On Tulossa "TAHVO"

Tahvo on todella aktivinen, vietikäs ja vahva työskentelijä. Se suhtautuu tasapainoisesti kaikkeen ja onkin sosiaalinen kaveri. Tahvo ei pelkää kovia ääniä tai uusia alustoja.

Tahvo ei ole mikään herkkä koira, vaikka työskenteleekin mielellään ohjaajalle. Tahvo treenaa tokoa, agilityä ja pk-lajeja. Tahvo on toiminut myös koulukoirana.

Omistaja: Annika Tiippana, Espoo

Kuva: Taina Laakso

Myytin Silkkii "NIRRI"

Nirri on sähäkkä, nopea ja työintoinen typy, jonka päätehtävä on agility. Siinä sivussa Nirrin kanssa tehdään tokoa ja muita hommia, kuten jälkeä. Nirri on luonteeltaan iloinen rämäpää, mutta se kuuntelee kyllä myös ohjaajaa. Energiaa riittää kuin pienessä kylässä. Leikki on kaikkein paras palkka, jos Nirriltä kysytään. Nirri ei pelkää erilaisia ääniä tai alustoja. Se on kotonaan oikeastaan missä vain. Nirri on Myytin Mokoma-pentueen ja Stam1na-pentueen emä.

Omistaja: Saila Innanen, Espoo

Kuva: Suvi Virtala

Myytin Valon Valtameri "SANSA"

Sansa on temperamentiltaan rauhallinen, mutta iloinen ja reipas. Sansalla on paljon saalisviettiä ja erinomainen ruokahalu. Ihmisten suhteen se on sosiaalinen, eikä paineistu erikoisemmissakaan paikoissa. Myös toisten koirien kanssa Sansa tulee hyvin toimeen. Sansa on erittäin sopeutuvainen. Sansalle käy palkaksi sekä ruoka että leikki. Sansa treenaa hakua ja tokoa sekä satunnaisesti agilityä. Sansalla on ollut autoimmuuniongelmia: vuonna 2014 se sairasti eosinofiilisen bronkiitin ja vuonna 2015 Sansa sairastui uveiittiin, silmätulehdukseen. Sansa on kuitenkin voinut jatkaa harrastuksia.

Omistaja: Senni Vesterinen, Tampere

Myytin Tiettyä Tunnelmaa "SIIDA"

Siida on innokas, nopea ja energinen työskentelijä. Oli laji mikä vain, Siida rakastaa työntekoa. Erityisesti itsenäisissä hommissa, kuten haussa ja jäljellä, se on elementissään. Siida on arjessa helppo ja huomaamaton koira. Luonteeltaan se on melko nöyrä ja haluaa tehdä töitä ohjaajalle, joskin myös omaa tahtoa löytyy tietyissä tilanteissa. 

Siida on sosiaalinen ja avoin ihmisille. Toisista koirista se ei erityisesti pidä, mutta se tulee tarvittaessa toimeen, eivätkö toiset koirat häiritse sitä treeneissä tai kokeissa. Siidan kanssa on harrastettu tokoa (TK4), agilityä, hakua ja jälkeä ja Siidan kanssa on käyty myös silloin tällöin treenaamassa paimennusta. Siida on PMMP-pentueen emä. Valitettavasti kuuden vuoden iässä Siida alkoi ontumaan ja tutkimuksissa sen olkapäistä löytyi nivelrikkomuutoksia, joiden syytä on vaikea arvailla, koska nuorena olat on kuvattu ja todettu terveiksi. Olkalöydöksen jälkeen Siida jäi kisaamisesta varhaiseläkkeelle, mutta elää aktiivista kotikoiran elämää suhteellisen oireettomana.

Omistaja: Niina Turpela, Lapua

MYYTIN ASEISTARIISUMISTYYLI "PELI"

Peli on nopea ja energinen neiti, joka menee eikä meinaa. Peli osaa myös keskittyä, kun sitä siltä vaaditaan. Peli on hyvin elastinen liikkuja ja kääntyy nopeasti. Peli on sosiaalinen sekä ihmisten että toisten koirien suhteen. Peli sopeutuu loistavasti uusiin paikkoihin ja tilanteisiin, eikä stressaa kisareissuilla. Pelin päälaji on agility, mutta sen kanssa on treenattu myös tokoa, paimennusta ja hakua.

Om. Reetta Pirttikoski, Eurajoki