CMX-PENTUE 2009

17.8.2009

5 urosta + 4 narttua, 5 males + 4 females

VANHEMMAT

UROKSETTULOKSETMUUTALUUSTOMUUTA TERVEYDESTÄ   
Ennustaja ”Miilu”JK1, toko TK4, agi1 lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä ja olat terveetsilmät ok, kivesvikainen
Pelasta Maailma ”Käämi”FI TVA, FI VPVA, RTK4, agi1, LT 246++SP0 LTV0, olat ok, polvet 0/0, lonkat B/B, kyynärät 0/0silmät ok
Myrskyn Ratsu ”Myrsky”JK3, toko AVO1selkä ja olat ok, polvet ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0silmät ok
Tiennäyttäjä ”Haisu”työkoirasilmät ok
Elokuun Kruunu ”Tuuri”BH, toko AVO1selkä, olat ja polvet ok, lonkat A/A & kyynärät 0/0silmät ok, kivesvikainen
NARTUT
Arkangeli ”Liv”BH, JK1, toko ALO1 (SM2-2011), VOI1 (PM1-2011), TK4, Paim1, PPR1, LT 182+++ selkä ja olat ok, polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0silmät ok, välilevypullistuma operoitu 2014, IMHA
Sanansaattaja ”Saana”FI TVA, FI AVA, JK1, RTK2Pentue 2011 Toimiva-kenneliinselkä ja olat ok, polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0oireilee ajoittain selkäänsä (ei diagnoosia)
Siivekäs ”Nyyti”FI TVA & EE TVA & NO TVA & SE TVA & POHJ TVA, BHTokon valmennusrenkaassa,
Tehosekoitin-pentueen emä
olat ok, polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0selkä leikattu 2016 (välilevypullistuma)
Tähteinvälinen ”SumuBH, Agi3, toko AVO1selkä ja olat ok, polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0silmät ok

MYYTIN ENNUSTAJA "MIILU"

Miilu on luonteeltaan hauska, innokas, energinen ja reipas. Lempilelu on pallo, jota Miilu jaksaa tuoda vaikka kuinka kauan heitettäväksi. Oli laji mikä hyvänsä, Miilu on valmiina hommiin! Miilun perusasenne elämään on positiivinen, eikä se lannistu helposti.

Miilu on hurjan ahne, tykkää leikkiä kovasti ja suhtautuu rohkeasti uusiin asioihin. Ohjaajaa kohtaan Miilu on nöyrä, jsokin vauhtia myäs riittää. Miilu on treenannut tokoa, agilityä ja pk-jälkeä, ajan riittäessä myös paimnennusta. Miilu on tokosta näyttelytulosta vaille valio (TK4). Se on myös useampana vuonna osallistunut tokon SM-kisoihin. Miilu oppii nopeasti ja on tekemisessään hyvin keskittymiskykyinen, vaikka moottoria tekemiseen riittää yllin kyllin. Miilu elää lapsiperheessä. Tällä hetkellä Miilun kanssa ei treenata tavoitteellisesti. KUVA: Tiia Hämäläinen

Miilun blogi

Om. Tiina Karhula, Vihti

MYYTIN PELASTA MAAILMA "KÄÄMI"

Käämi on iloinen, rohkea, avoin, leikkisä ja itsenäinen. Se ei reagoi ääniin, liikkuu hyvin alustasta riippumatta ja pitää kaikenlaisesta huomiosta kaikilta ihmisiltä ja koirilta. Käämi onkin asenteeltaan erittäin positiivinen ja hyväntahtoinen. Sillä on myös erinomaiset hermot ja toimintakyky. Suussa kannetaan kaikkea metallikupista halkoon ja täkistä ketjupantaan. Rauhoittuminen onnistuu niin junaan, agilitykehän laidalle kuin kotiinkin. Työskennellessään Käämi on sähäkkä, mutta silti keskittymiskykyinen. Se on kontaktihakuinen ohjaajaa kohtaan, mutta osaa myös toimia itsenäisesti.

Käämi leikkii mielellään, saalistaa intensiivisesti ja taistelee koko kropallaan. Kaikki ruoaksi epäilty katoaa kupista sekunneissa. Käämi on tokoillut, treenannut agilityä ja ajan riittäessä myös VEPEä ja jälkeä. Käämi on myös sopeutunut erinomaisesti perhe-elämään pienen lapsen kanssa. Tällä hetkellä Käämin päälaji on rally-toko. KUVA: Tiina Karvonen

Käämin blogi

Om. Tiia Katajamäki

MYYTIN MYRSKYN RATSU "MYRSKY"

Myrsky on erittäin lunki ja tervepäinen koira. Se kulkee ongelmitta missä tahansa ympäristössä ja sopeutuu mihin tahansa. Se ei stressaa oikeastaan juuri mistään. Työskennellessään sillä on vahva moottori ja taistelutahto, se ei jätä hommia kesken. Myrsky on työskentelytyyliltään rauhallinen ja siinä mielessä luonteeltaan kova, että se ei paljon menneitä vastoinkäymisiä muistelee, vaan on erittäin toimintakykyinen ja omilla jaloillaan seisova tilanteessa kuin tilanteessa. Myrsky ei ole erityisen nöyrä koira, mutta työskentelee pyyteettömästi ohjaajalle, kun ohjaaja on sen arvostuksen ansainnut. Myrsky on sosiaalinen sekä ihmisten ja koirien suhteen, joskaan se ei mielistele ketään eikä erityisesti hae muiden huomiota. Myrsky palkkautuu parhaiten leluilla, se ei ole mitenkään ahne.

Myrskyn päälaji on jälki. Sen kanssa treenataan myös jonkin verran paimennusta ja pk-hakua. Myrsky on kilpaillut jäljellä kaksi kertaa palveluskoirien SM-kilpailuissa (2016 & 2017).

KUVA: Taina Laakso

Om. Harri Särkipaju, Pori

MYYTIN TIENNÄYTTÄJÄ "STINKY"

Stinky toimii työkoirana maatilalla Jylhässä. Stinkyn tehtävänä on hoidella sekä lampaita että nautoja.

Stinky osoittaa hyviä paimentaipumuksia ja hyvää hermorakennetta ja itsevarmuutta työssä. Stinkyllä on paimennustöissä hyvä tilannetaju, eikä se epäröi työskennellä ahtaissakaan paikoissa. Sillä on kanttia liikutella itsepäisempiäkin eläimiä, mutta se ei pöllytä eläimiä turhaan. Silloin kun ei ole töitä tiedossa, Stinky lepää eikä hössää. Se kuitenkin elää mielellään mukana siellä missä sen perhekin on ja elää onnellisena lapsiperheen keskellä. Stinkyllä on erinomainen ruokahalu.

Stinky liikkuu reippaasti erilaisissa paikoissa, eikä pelkää kovia ääniä. Stinky on sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten koirienkin suhteen.

Om. Anu Turunen, Jylhä

MYYTIN ELOKUUN KRUUNU "TUURI"

Tuuri on vilkas, iloinen ja erittäin reipas koira, jolle kelpaa mainiosti ruoka ja leikki. Se on hyvin kontaktinhaluinen ja väsymätön työskentelijä. Tuuri oppii asioita nopeasti ja tekee innolla, oli laji mikä hyvänsä. Tuuri on tokoillut, tehnyt jälkeä ja treenannut agilityä. Tällä hetkellä harrastuksena on lähinnä toko. Agilityssä Tuuri on nopea eikä muissakaan lajeissa vauhtia puutu.

Tuuri suhtautuu uusiin asioihin uteliaasti, eikä pelkää erilaisia paikkoja tai kovia ääniä. Ihmisiä kohtaan Tuuri suhtautuu uteliaan iloisesti. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen, joskaan ei ole mikään nöyristelijä. Tuuri oma erinomaisen hermorakenteen ja toimintakyvyn.
KUVA Emilia Meritähti-Vesala

Tuurin blogi

Om. Sari Terho, Turku

MYYTIN ARKANGELI "LIV"

Liv on oikea monitoimikoira. Se on kisannut tokossa, pk-jäljellä sekä paimennuksessa. Liv paimentaa lampaita silloin tällöin myös työtehtävissä.

Luonteeltaan Liv on itsenäinen, mutta hyvin kuuliainen ja kiltti. Treenaaminen on helppoa, koska Liv on keskittymiskykyinen, oppii nopeasti ja tarjoaa aktiivisesti oppimiaan asioita. Tekemisenhalua löytyy loputtomasti, treenipalkkana kelpaa sekä lelut että ruoka. Nopeus ja näyttävyys tekemiseen tulee varmuuden kautta, sillä Liv haluaa tehdä oikein.

Liv syttyy kaikkeen työskentelyyn nopeasti ja rauhoittuu töiden loputtua aivan yhtä nopeasti. Se vaikuttaa hyvin selväpäiseltä ja tasapainoiselta koiralta. Liv ei vierasta erilaisia alustoja, kovia ääniä tai uusia paikkoja. Vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan Liv on ystävällinen, avoin ja sosiaalinen.

Paimennuksessa Liv on työskentelytyyliltään intensiivinen, mutta ohjaajanöyrä ja pyrkii aina toteuttamaan ohjaajan käskyt. Lampaita kohtaan se on peloton ja reilu, ei koskaan pöllytä lampaita huvikseen. Vanhemmiten sopivien treenien myötä paimennukseen on löytynyt myös lisää voimaa ja itsevarmuutta.

Liv on sairastanut muutaman vuoden iässä immuunivälitteisen hemolyyttisen anemian, mutta parantui oireettomaksi, eikä ole akuuttivaiheen jälkeen tarvinnut lääkitystä. Vuonna 2014 Livillä huomattiin selässä välilevypullistuma, joka operoitiin. Liv on parantunut tästä hyvin ja tällä hetkellä paimennus on sen päätyötä.

Livin blogi, suojattu salasanalla

Om. Nina Nihtilä, Hausjärvi

MYYTIN SANANSAATTAJA "SAANA"

Saana on erittäin kovalla taistelutahdolla ja toimintakyvyllä varustettu vahva narttu. Se on siinä mielessä kova, että se ei muistele ikäviä menneitä tapahtumia. Saana on hyvin kontaktihakuinen ja sillä on hyvä keskittymiskyky. Saana haluaa työskennellä ohjaajalleen, joskin osaa tehdä ratkaisuja myös itse.

Saanalla on erinomainen ruokahalu ja paljon saalisviettiä. Vauhti löytyy tekemiseen varmuuden kautta. Saana haluaa tehdä asiat tarkasti ja oikein. Saanan kanssa on harrastettu agilityä, tokoa ja pk-jälkeä. Saana on myös käynyt paimentamassa ja syttynyt lampaille. Tällä hetkellä päälajina on agility, jota Saana treenailee vointinsa sallimissa rajoissa. Saana alkoi satunnaisesti oireilla selkäänsä vuonna 2016. Oireilulle ei ole löytynyt selitystä röntgenkuvissa, magneettikuvissa tai hermoratatutkimuksesa.

Vieraita ihmisiä kohtaan Saana on pidättyväinen, mutta ei kuitenkaan pelokas tai arka. Saana seisoo omilla jaloillaan missä ympäristössä tahansa, on erittäin sopeutumiskykyinen ja on täysin äänivarma ja alustavarma.
KUVA: Mika Virtala

Saanan kotisivut

Om. Suvi Virtala, Järvenpää

MYYTIN SIIVEKÄS "NYYTI"

Nyytin on sähäkkä ja nopea työskentelijä, virtapiiri josta ei vietti lopu. Nyyti on kuitenkin myös keskittymiskykyinen työskennellessään. Nyyti on näyttävä suorittaja, oli laji mikä vain. Leikkimiseen Nyyti suhtautuu suorastaan intohimoisesti. Sen motto on ”mitä nopeammin, sen parempi”. Nyyti on hyvin ohjattava ja kontaktihakuinen, mutta ei kuitenkaan liian nöyrä. Nyytin selkeä päälaji on ollut toko, jossa se onkin ohjaajansa Maijan kanssa edennyt pitkälle. Nyyti on useampana vuonna kilpaillut tokon SM-kisoissa ja maajoukkuekarsinnoissa. Nyyti on kuulunut myös tokon valmennusrenkaaseen.

Nyyti liikkuu erilaissa ympäristöissä helposti, se sopeutuu nopeasti uusiin tilanteisiin, eikä sille ole väliä onko kisapaikka tuttu vai uusi. Nyyti on täysin äänivarma. Vieraita ihmisiä kohtaan Nyyti on välillä hieman pidättyväinen. Toisten koirien kanssa Nyyti tulee hyvin toimeen ja on sosiaalinen.

Nyyti on Myytin Tehosekoitin-pentueen emä. Pentueen jälkeen Nyyti on kärsinyt talviaikaan selkäjumeista ja ajoittain se liikkuu epäpuhtaasti. Nyytin selkä operoitiin vuonna 2016, jonka jälkeen oireet ovat helpottaneet, mutta eivät hävinneet kokonaan. Nyyti elää aktiivista kotikoiran elämää ja pääsee myös treenailemaan tokoa, joskaan ei valitettavasti enää kisatavoittein.

Nyytin blogi

Om. Maija Kultamaa, Porvoo

MYYTIN TÄHTEINVÄLINEN "SUMU"

Sumu on iloinen ja kiltti tyttö, joka motivoituu työskentelemään niin ruoan kuin lelujenkin voimalla. Sumu on kontaktihakuinen ja tekee mielellään töitä ohjaajan kanssa. Sumu on vilkas ja utelias, mutta samaan aikaan todella sopeutumiskykyinen ja kotiutuu nopeasti uusiin paikkoihin. Se osaa rauhoittua silloin kun ei tapahdu mitään ja on kotona melko huomaamaton. Toisten koirien kanssa Sumu tulee hyvin toimeen.

Sumun päälaji on ollut agility. Agilityssä Sumu on tarkka ja haluaa tehdä oikein. Kaikissa lajeissa vauhtia tulee lisää varmuuden myötä. Sumun kanssa on treenattu jonkin verran myös tokoa, pk-hakua ja paimennusta. MH-testissä Sumu reagoi yllättäen ampumiseen, ja sen jälken ilmentänyt jonkin verran ääniherkkyyttä myös arjessa.
KUVA: Katri Mure

Sumun blogi

Om. Liisa Nevalainen, Vesilahti