CMX-PENTUE 2007

09.12.2007

4 urosta + 3 narttua

VANHEMMAT

UROKSETTULOKSETMUUTALUUSTOMUUTA TERVEYDESTÄ
Tulikiven ”TULI”FI KVA, FI TVA, HK3, FH1, JK1, Paim1, PPR1, RTK1Pentue 2017 Dream Begins -kenneliinA/A 0/0, olat, polvet ja selkä terveetCEA kantaja, TNS normaali
Päämäärä ”TOUKO”Kuollut kyyn puremaan
Surunmurhaaja ”RAFIKI”FI TVA, HK3, Agi3Kuollut vuonna 2021 13,5-vuotiaanaA/A 0/0, olat, polvet ja selkä terveet.silmät ok
Sillanrakentaja ”SINTO”TK4, HK1, Agi1, RTK1A/A 0/0Kivesvikainen
NARTUT
Aamutähti ”ANSA”FI TVA, HK1, lt 159 laukausvarma, Agi2Kuollut vuonna 2019, 11,5-vuotiaanaA/A 0/0, olat, polvet ja selkä terveet.6-vuotiaana todettu sydämen tulehdusperäinen vaurio ja silmissä lievä kaihi 7-vuotiaana.
Tuulenkosija ”PINNI”BH, toko TK1, AVO1B/B 0/0silmät ok
Tuulilukko ”LIINA”FI TVA, BH, JK3, HK3, Agi3, RTK2Jukka Poika -pentueen emäA/A 0/0, silmät ok, polvet terveet.CEA kantaja

Myytin Tulikivi "TULI"

Tuli on hyvin itsetietoinen, itsenäinen ja vauhdikas red tricolour poika, joka ei ihan pienestä hätkähdä. Tuli kulkee erilaisilla alustoilla ja ympäristöissä reippaasti, eikä se pelkää myöskään kovia ääniä. Tuli seisoo joka paikassa vankasti omilla jaloillaan.

Tulella on erittäin kova ruokahalu (myös perunankuoret kelpaa) ja se on hyvin vietikäs sekä taistelutahtoinen. Toisaalta itsenäisyys tuo haasteita koulutukselle, se ei luonnostaan tee töitä ohjaajalle, vaan omaa myös vahvan oman näkemyksen asioista. Tuli on ketterä, nopea ja fyysisesti erittäin kestävä. Se on myös hyvin säänkestävä: hellesää tai paukkupakkanen, kaikki on tälle herralle ok. Kotona Tuli on iloinen, mutta rauhallinen. Tuli on sosiaalinen sekä ihmisten että toisten koirien kanssa.

Tulen kanssa on harrastettu vähän sitä ja tätä, pääasiassa kuitenkin pk-lajeja. Myös paimentamassa käydään mahdollisuuksien mukaan. Valitettavasti Tuli on ohjaajan kolmantena kisakoirana jäänyt vähän vähälle treenille, joten tuloksia on tullut aika hiljaksiin ja poika on päässyt loistamaan vasta vanhemmalla iällä. Jäljellä Tuli on luonnonlahjakkuus ja saikin viidentenä bordercolliena Suomessa FH1-koulutustunnuksen. Myös tokoon Tuli sopii hyvin, sillä se on hyvin keskittymiskykyinen, tarkka ja omaa erinomaisen paineensietokyvyn, mutta ohjaajan kiinnostuksen puutteen vuoksi Tulen kanssa ei ole kovin paljoa tokoiltu sen nuoruusiällä. 

Tulesta voit lukea lisää sen omalta sivulta.

Kuva: Maija Kultamaa

Myytin Päämäärä "TOUKO"

Touko kuoli tapaturmaisesti kyyn puremaan heinäkuussa 2009. Touko oli menevä ja itsetietoinen poika, joka rakasti erityisesti vedellä lotraamista ja leikkimistä. Toukolla oli kova ruokahalu ja myös hyvin saalisviettiä ja taistelutahtoa. Touko suhtautui uusiin asioihin ja paikkoihin rauhallisesti. Myös kotona Touko osasi ottaa elämän rauhallisesti. Touko oli aika itsenäinen, joten se vaati ohjaajaltaan johdonmukaista koulutusta ja motivointia, eikä ollut aina poika helpoimmasta päästä.

Toisten koirien seurassa Touko oli melko dominoiva, mutta ei kuitenkaan haastanut riitaa. Ihmisiin Touko suhtautui avoimesti. Touko oli pentueen pennuista jykevärakenteisin. Toukon kanssa harrastettiin hakua, jälkeä, agilityä ja tokoa.

Myytin Surunmurhaaja "RAFIKI"

Rafiki on luonteeltaan reipas ja rohkea, mutta samalla hyvin mutkaton ja sopeutuva. Kaikkiin paikkoihin mennään häntä iloisesti heiluen ja korvat höröllä. Pääasiassa Rafiki on kuitenkin kiinnostunut oman porukan tekemisistä. Rafiki on erittäin kontaktinhakuinen ja haluaa tehdä oikein, mikä helpottaakin koulutusta huomattavasti. Rafiki jaksaisi treenata vaikka koko päivän, ja se suhtautuukin treenaamiseen hyvin vakavasti. Koska Rafiki haluaa tehdä oikein, ei se ole kaikkein sähäkin ja nopein työskentelijä, mutta viettivoimaa löytyy kyllä.

Toinen Rafikin koulutusta helpottava asia on ahneus: ruoan avulla Rafiki kiipeää vaikka puuhun! Toiset koirat eivät Rafikia juurikaan kiinnosta, käy haistelemassa reippaasti, mutta ei jää leikkimään. Muutenkaan ympäröivä maailma ei ole Rafikille häiriöksi. Rafiki on laukausvarma, eikä reagoi muihinkaan koviin ääniin. Rafiki käyttäytyy oikeastaan kaikissa paikoissa samalla tavalla, on aina oma itsensä, eikä jännitä.

Rafikin kanssa on harrastettu monipuolisesti tokoa, hakua, jälkeä ja agilityä. Rafiki on syttynyt lampaille ja on osoittanut mukavia ominaisuuksia paimennuksessa.

Omistaja: Heidi Särkipaju, Noormarkku

Rafikin oma sivu

Myytin Sillanrakentaja "SINTO"

Sinton päälaji on ollut toko. Tokossa Sinto kilpailee erikoisvoittajaluokassa, ja sieltä Sinto saavutti jo 2 vuoden iässä TK4 tittelin. Sinton kanssa on treenattu tokon lisäksi agilityä ja hakua. Paimennustakin on kokeiltu, ja Sinto syttyi nopeasti lampaille.

Sinto on todella sähäkkä ja saalisviettinen, mutta myös ruoka kelpaa tarvittaessa. Sinto on kontaktihakuinen ja kiltti. Sinto on luonteeltaan oikein sopeutuvainen, iloinen ja reipas. Uusin asioihin se suhtautuu harkiten: ensin katsellaan ja sitten mennään tutkimaan. Sinto oppii kaiken ennätysajassa ja tarjoaakin kaikkea oppimaansa. Sillä ei mene koskaan kauaa tajuta, että nyt halutaan jotain uutta. Sinto on luonteeltaan hieman pehmeä, mutta suorittaa kaiken sähäkästi ja innolla. Sinto on sekä ihmisten että koirien suhteen sosiaalinen.

Omistaja: Santeri Westerlund, Pori

Myytin Aamutähti "ANSA"

Ansa on pieni ja pippurinen tyttö, joka rakastaa kaikkea toimintaa. Ansa on hyvin kuuliainen ja kontaktihakuinen omistajalleen, muista ihmisistä se ei niinkään välitä ja on selvästi pidättyväinen. Ansa on hyvin hyvin ahne ja myös saalisviettiä löytyy paljon. Rakenteeltaan Ansa on siro, ketterä ja nopea, joten Anselmi ihastuttaa agiradoilla yleisönsä. Myös tokossa suoritukset ovat intensiivisiä ja nopeita. Jäljellä ja muissa nenätehtävissä Ansa keskittyy hyvin ja on tarkka työskentelijä.

Ansa vaihtoi kotia 2-vuotiaana. Ansa kävi luonnetestissä 2,5-vuotiaana saaden tuloksen 159 pistettä ja laukausvarma. Tokossa Ansa on valio ja osallistunut useana vuonna arvokisoihin. Ansa on kilpaillut tokon lisäksi pk-haussa ja agilityssä.

Ansalla todettiin sydämessä tulehdusperäinen (mahdollisesti borrelioosin aiheuttama) vaurio Ansan ollessa 7-vuotias, jonka vuoksi Ansan harrastusvalikoimasta karsittiin kaikkein kuormittavimmat lajit. Ansa nukkui pois hiukan vajaan 12 vuoden iässä vaurion aiheuttaman sydämen vajaatoiminnan vuoksi.

Omistaja: Susanna Nieminen, Pori

 

Kuva: Maija Kultamaa

Myytin Tuulenkosija "PINNI"

Pinni on mustavalkoinen temperamenttinen, nopea, vietikäs ja kontaktinhakuinen pikkutyttö. Pinni on hyvin luonteeltaan hyvin kiltti, herkkä ja se rakastaa läheisyyttä. Ympäristön suhteen Pinni on varma ja sopeutuvainen.

Pinnillä on hyvä ruokahalu ja se leikkii mielellään. Kaikessa tekemisessään se on vauhdikas ja vilkas, kun taas kotona Pinni osaa rauhoittua hyvin. Pinni muistuttaa työskentelytyyliltään hyvin paljon emäänsä Myytä. Siltä ei energia lopu kesken ja se tekee hommia intensiivisesti ja vauhdilla. Pinni on sosiaalinen ihmisten ja koirien kanssa. Pinni reagoi hieman koviin ääniin. Juokseminen on parasta, mitä Pinni tietää. Se viihtyykin mainiosti vetovaljaissa. Myös uiminen on asia, jota Pinni rakastaa. 

Omistaja: Kaisa Kosonen, Valkeakoski

Myytin Tuulilukko "LIINA"

Liina on vahva ja viettivoimainen suhteellisen rotevarakenteinen narttu, joka seisoo tukevasti omilla jaloillaan. Liinalla on reilusti omaa tahtoa, joten se tietää mitä se haluaa. Kaikkialla Liina kulkee tyynen rauhallisesti. Se ei siis pelkää uusia paikkoja, tilanteita tai kovia ääniä. Liinalla on hyvä hermorakenne ja toimintakyky ja se on hyvin vahva koira henkisiltä ominaisuuksiltaan.

Liina on nopeaoppinen ja tekee mielellään yhteistyötä, kun on siihen motivoitunut. Palkaksi käy hyvin kaikki syötävä tai leikki. Liina on kaiken kaikkiaan todella tasapainoinen narttu, jolla on hyvä keskittymiskyky ja kestävä työmoottori. Toisaalta se vahvana koirana vaatii vahvan auktoriteetin ohjaajakseen.

Liinan kanssa on treenattu päälajeina pk-lajeja: hakua ja jälkeä, joissa se on kilpaillut ylimmässä luokassa. Liina on ollut yhtenä vuonna haun rotumestari. Lisäksi Liinan kanssa on treenattu ja kilpailtu tokossa, agilityssä ja rally-tokossa. Tokossa Liina on valio ja agilityssä se on kilpaillut ylimmässä luokassa. 

Liina on avoin ja ystävällinen ihmisille. Toisista koirista se ei juurikaan pidä ja saattaa olla niiden suhteen epävarma, mutta tulee kyllä tarvittaessa toimeen.

Omistaja: Nina Hanikka, Helsinki

Pentueen isänä on mustavalkoinen ruotsista tuotu paimenlinjainen uros CMM´s Jackpott, ”Jehu”. Jehun kasvattaja on Paimennuksen Euroopan Mestari sekä maineikkaan CMM´s kennelin kasvattaja Carl-Magnus ”Mosse” Magnusson, joka suosii kasvatustyössään rohkeita ja itsevarmoja koiria.

Jehu on iloinen, energinen, avoin ja tasapainoinen koira. Se työskentelee rauhallisesti, mutta saalisviettiä ja työmoottoria löytyy. Jehu on sen verran nöyrä, että se on ohjattava, mutta muutoin se on hyvin itsevarma ja rohkea. Silloin kun mitään ei tapahdu, Jehu osaa rauhoittua hyvin. Jehu työskentelee paimentaen nautoja. Jehu suoritti paimennuksen perusradan 27.10. Luonnetestissä Jehu kävi jo 2-vuotiaana saaden hienosti 178 pistettä, laukauskokematon.

Jehun rakenne on sopusuhtainen ja se liikkuu ketterästi. Jehu on keskikokoa hieman suurempi, vahvaluustoinen uros.

Pentueen emä on Rajahiilen Hantuuki ”Myy”, josta voit lukea lisää Myyn omalta sivulta.