Myytin Hei Hei Heinäkuu "MELLA"

Nimi: Myytin Hei Hei Heinäkuu ”Mella”
Rotu: bordercollie
Sukupuoli: narttu
Syntynyt: 4.9.2015
Väri: tricolour
Luustoterveys: HD A/A, ED 0/0, selkä LTV0, olat ja polvet tutkittu terveiksi
Silmät: Tutkittu terveiksi pentuna
Tulokset: BH, RTK1
Emä: Myytin Silkkii ”Nirri” Isä: Mirk ”Mick”
Sukutaulu Koiranetissä

Mellan paras puoli on sen loputon motivaatio ja työskentelyhalu, oli kyseessä mikä tahansa asia. Mella suhtautuu samalla intohimolla niin ajattelua vaativaan pikkutarkkaan tekemiseen kuin vaikka huskyvaljakon johtajakoirana juoksemiseen. Mellalla on todella hyvä vireensäätelykyky – se tekee töitä täysillä sata lasissa menemättä kuitenkaan yli. Mella haluaa aina onnistua ja olla paras, se rakastaa kun sitä ihaillaan. Se on tarkka, älykäs ja oppii uudet asiat helposti myös korkeassa vireessä. Tekemisen halu on pohjaton, mutta kotona Mella kuitenkin on tosi huomaamaton ja vetäytyy latautumaan jonnekin nukkumaan, kun mitään ei tapahdu. Mella ei juuri välitä häiriöstä, se keskittyy omaan tekemiseen.

Mella on sosiaalinen ja avoin. Se on kuitenkin selvästi yhden perheen koira: oma lauma on sille kaikki kaikessa. Mella tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta ei juuri välitä niistä. Kaikille ihmisille Mella on avoin ja ystävällinen. Arjessa Mella on helppo ja kuuliainen, mutta kuitenkin omilla jaloillaan seisova, tarvittaessa myös topakka neiti. Mella ei siis nöyristele, vaikka onkin luonteeltaan kiltti. Mella on kotonaan missä vaan ja sopeutuu nopeasti uusiin tilanteisiin. Mella on myös laukausvarma, eikä pelkää erilaisia alustoja.

Omistajan sanoin Mella on mahtava koulutettava: ”Aina motivoitunut, oppii helposti, tekee parhaansa aina. Ymmärtää paljon myös itse ja ajattelee itse jo seuraavalle tasolle. Lukee mun tunteita superhyvin, mutta mikä parasta – ei mene mun jännityksestä vaikka kokeessa lukkoon, eikä reagoi ikinä paineistumalla. Jos koulutuksessa on joku haaste, niin se on että etenen joskus liian hitaasti ja jos pyydän useita samanlaisia toistoja, niin Mella luulee, että sen pitää keksiä jotakin muuta ja alkaa tarjota lisäominaisuuksia.”

Mella ei ole varsinaisesti ahne, mutta ei myöskään nirso. Se syö ruokansa, ja treeneissä palkkautuu myös ruoalla.