ARROW "MESSI"

Nimi/NameBH HK3 toko VOI1 Arrow
Rotu/Breedbordercollie
Sukupuoli/Sex: uros, male
Syntynyt/Birthday: 28.03.2014
Väri/Colour: tricolour
Luustokuvaukset/x-rayslonkat HD A/A , kyynärät ED 0/0, polvet 0/0, olat terveet (no ocd), selkä terve (back bone healthy)
Silmät/Eyesterveet healthy 1/2015 & 9/2016, CEA normal
Sukutaulu/PEDIGREE Koiranet/Finnish dog database
DNA: CEA normal, TNS normal, CL normal

YLEISTÄ

Messi on ollut kaikkea sitä, mitä voin koiralta toivoa. Olin jo useamman vuoden seurannut Messin isää Garya ja kun sen nartuksi valikoitui ihana Nell, niin ei mahtanut mitään – Messi muutti meille Unlimited Sheepdog kennelistä Puolasta. Nyttemmin Messin kasvattaja Karolina on muuttanut Walesiin ja kasvattaa siellä kennelnimellä Cemig Sheepdogs.

Messi on ihanan iloinen ja reipas koirapoika. Jos sitä pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi nimenomaan iloinen. Iloinen Hessu Hopo. Messi tykkää valtavasti ihmisistä ikään ja olemukseen katsomatta. Messillä on todella paljon energiaa. Messi leikkii intensiivisesti ja sillä on paljon taistelutahtoa. Messi on myös erittäin ahne, mikä tahansa ruoka kelpaa. Koska Messi on myös aktiivinen, mutta ei erityisen häiriöherkkä, on sen kouluttaminen ollut todella hauskaa ja miellyttävää. Se tekee mielellään hommia missä ja koska vain.

Arjessa Mesis on todella mutkaton ja on kotonaan missä tahansa. Messi ei pelkää kovia ääniä. Se on kuullut mm. ampumista useaan otteeseen ja ukkosella ollaan lenkkeilty. Messi ei myöskään pelkää ilotulitusta. Messi kiipeilee reippaasti erilaisilla alustoilla ja kulkee hyvin ja uteliaasti uusissa paikoissa. Messi tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se ei halua riidellä.

Messillä tekee töitä sähäkästi ja iloisesti. Messi hakee kivasti kontaktia ja miellyttämisenhaluakin löytyy, vaikka siinä on myös itsenäinen puoli. Messi ei ole erityisen kova koira, mutta ei mikään kovin herkkäkään. Messi uskoo hyvin, kun sille sanoo jostain, mutta kestää palautetta. Se myös unohtaa ikävät kokemukset nopeasti, eikä jää niitä miettimään.

Kropaltaan Messi on tasapainoinen ja ketterä. Se on todella nopea ja hyppääminen on sille helppoa.

Treenaan Messin kanssa pk-hakua, pelastusetsintää (raunio- ja rakennusetsintä) ja paimennusta. Mahdollisuuksien mukaan kokeillaan jotain muitakin lajeja. Haussa Messi on loistava treenikaveri, sillä se ilahtuu kovasti ihmisten löytämisestä ja on juuri sopivasti itsenäinen. Paimennuksessa Messi syttyi heti ensimmäisellä kerralla lampailla käydessämme. Se on paimennuksessa hyvin intensiivinen ja varma.

Myös Messin veli Hero tuli Suomeen. Heron kanssa harrastetaan vesipelastusta, erikoisjälkeä ja tokoa. Ajan riittäessä Hero tekee myös pk-lajeja.

Messi came to me from kennel Unlimited Sheepdog, Poland, before his breeder moved to Wales and changed her breeding name. I got interested about this litter, because I had followed their dad Gary for a long time. Mother Nell also seemed to be that type of dog that I like: high drive, fast, agile, happy… Breeder Karolina gave me much information about this litter, so it was very easy to make a decision: Messi comes to me!

Messi have been everything I wanted. He is very happy boy, self confident and stress free. He does everything with a passion and drive. He plays well and likes food very much. He is very easy to train, because he is so willing to work and learns fast. Messi likes all people very much and is always happy to see new people. He goes well with other dogs. Messi doesn´t react to loud voices and he goes well in new environments. He is just a suitable mix of independency and will to work with handler. In everyday life he is active, happy, exploring, playful and easy. Messi goes well in a pack with my other dogs. He likes to play with them, but he has his own business too.

We are training search (working dog trial), rescue, obedience and herding with Messi. In herding he has a lot of power and is very intensive. In search he uses his nose well and does independent and focused work. He gets very happy when he finds a person from the woods. In obedience he is active, high drive and focused at the same time. At very early age he learned to bring toys back to me.

 VIDEOITA / FILMS