RAJAHIILEN HANTUUKI "MYY"

nimi / name: FI TVA BH Rajahiilen Hantuuki
rotu / breed: bordercollie
sukupuoli / sex: narttu / female
syntynyt / birthday 14.06.2004
väri / colour: red tricolour
lonkat & kyynäret / hips & elbows: A/A 0/0 Myös selkä ja polvet kuvattu terveiksi. / also back bone & knees are healthy, no ocd.
silmät/eyes: ok pentuna ja aikuisena, CEA kantaja / eyes healthy, CEA carrier
säkäkorkeus / height & paino / weight 49cm & 14kg
sukutaulu / pedigree

Yleistä

Myy on Myytin kennelin kantanarttu. Myy on näppärä, nopea, pieni bordercollienarttu. Myy oppii asioita todella nopeasti ja käyttää oppimaansa narttumaisella oveluudella hyväksi. Minulta meni kauan oppia, että onko Myy lintu vai kala. Välillä se tuntuu erittäin itsetietoiselta, itsenäiseltä ja jopa kovalta koiralta. Välillä taas herkältä ja melko pehmeältä. Minusta Myy edustaa pehmeyden osalta keskiverto bordercollieta.

Myy on itsenäinen, vieraita ihmisiä kohtaan pidättyväinen, vietikäs, hyvähermoinen ja erittäin työorientoitunut. Se on ollut helppo kouluttaa oikeastaan mihin lajiin tahansa, vaikka toisaalta onkin haasteellinen ohjattava nopeaoppisuutensa ja nopeutensa vuoksi. Myyn keskittymiskyky ja loputon työmoottori ovat sen parhaat puolet. Myyllä ei koskaan mene ”kuppi nurin”, vaan se pystyy kovassakin vietissä suorittamaan annetut tehtävät. Juuri huikean työmoottorinsa ja toimintakykynsä vuoksi Myy onkin elämäni bordercollie.

Myy tekee kaiken nopeasti, energisesti, mutta silti intensiivisesti keskittyen. Kotona se on varsin huomaamaton, helppo ja rauhallinen. Myy on erittäin sopeutuvainen, joten se on myös helppo reissukoira. Se on kotonaan missä vaan, matkustaa miten vain ja tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Myy ei ole kuitenkaan mikään sylikoira ja se haluakin säilyttää oman tilansa. Vaikka se pitääkin rapsutuksista, se viihtyy hyvin myös itsekseen ja leikkii myös yksin.

Myy on rakenteeltaan sopusuhtainen, kevyt, elastinen ja ketterä. Se on korkeudeltaan 47cm ja painaa 14kg. Myy on saanut näyttelystä kahdesti arvosanan EH. Myy on aina ollut täysin terve.

Myyn kanssa ollaan treenattu pääasiassa tokoa ja agilityä. Niiden lisäksi olemme käyneet paimentamassa, hakutreeneissä ja metsäjäljellä silloin tällöin. Myös vetohommia Myy on kokeillut ja pitääkin siitä todella paljon. Tällä hetkellä treenaamme säännöllisesti vain tokoa. Myy suoritti BH-kokeen loppukesästä 2005 ollessaan 13kk ikäinen. Tokossa Myy kilpailee erikoisvoittajaluokassa ja on tottelevaisuusvalioja agilityssä kisasimme 1-luokassa. Myy kävi keväällä 2007 luonnetestissä saaden pistemäärän 153p, laukauskokematon.

Myy is my first border collie and the beginning of my breeding. She is everything I could wish for: high drive, both physically and mentally durable, easy at home and a huge personality. Myy is good at everything we have tried: obedience, agility, search, tracking, herding, sledge dog sports… Myy is independent, but she likes to work with handler. Myy is finnish obedience champion.

Myy is very fast and agile, and she gives 110% when she is working. At home she is calm and invisible. Myy doesn´t love other people, but is not afraid of them either. Myy is social towards other dogs. She doesn´t have problems anywhere. Myy is very very adaptable. Myy likes to play and she has very good will to eat. In herding she has limitless self-confidence and strong eye. We haven´t train herding very much, but I have seen Myy´s abilities in that. She works both sheeps and cows.

Myy have always been healthy. Myy has 16 puppies in 2 litters (Myytin CMX1- and CMX2- litters).

VIDEOITA / FILMS