KUTINAN MOJOVA "TUUMA"

Nimi/Name: FI KVA IP3 JK1 HK3 SM2-09 NOM4-09 RM2-10 SM3-12 RM-12 Kutinan Mojova
Rotu/Breed: belgianpaimenkoira malinois
Sukupuoli/Sex: uros male
Syntynyt/Birth. 29.10.2005
Väri/Colour: punaruskea brown
Viralliset terveystutkimukset/Health : A/A 0/0, selkä ja polvet ok
Silmät/Eyes: ok 4/2010, 5/2011
SUKUTAULU KOIRANET / PEDIGREE

YLEISTÄ

Tuuma on valloittava käyttölinjainen malinoisherra. Tuumaa on kuvailtu maailman iloisimmaksi ja sympaattisimmaksi koiraksi, toiselta nimeltään se onkin Risto Reipas. Tuuma on avoin, ystävällinen, itsevarma ja lunki kaveri. Se suhtautuu kaikkeen ja kaikkiin avoimen kiinnostuneesti ja ilolla, eikä hätkähdä kovin pienestä. Tuuma on hyvin tasapainoinen ja melko kova koira, joka ei pelkää oikeastaan mitään. Toisia koiria kohtaan se on yleensä aika välinpitämätön.

Vaikka Tuuma on henkisesti vahva koira, on se kuitenkin ohjaajalle kuuliainen ja helppo käsitellä. Tuuma yrittää parhaansa, vaikka oppiminen saattaa kestää ja vaatia useita toistoja. Opittuaan jonkun toimintamallin Tuuma on hyvin suoritusvarma. Kaikessa tekemisessään Tuuma on kiihkeä ja innokas. Moottori ei siis todellakaan lopu kesken, Tuuma tekee töitä suurella sydämellä, se ei ikinä lopeta kesken ja tekee kaiken täysillä. Tuuma kulkee varmasti ja vaivattomasti erilaisissa paikoissa ja erilaisilla alustoilla. Ketteryyttä olemme testailleet agility- ja raunioradoilla. Oli kisapaikka uusi tai tuttu, Tuuma keskittyy ainoastaan suoritukseen, eikä noteeraa ympäristöä lainkaan.

Rakenteeltaan Tuuma on tosi vahvaluustoinen, pitkäselkäinen ja lihaksikas. Tuuman kanssa harrastetaan hakua ja jälkeä. Tuuman kanssa harrastettiin myös suojelua, mutta sen lajin harrastaminen on jätetty nuoremmille.

Tuuma kävi luonnetestissä 4.5.08 2,5 vuoden ikäisenä. Kokonaispistemäärä on 248p, laukausvarma.

Tuuma is very awesome working malinois. He is always happy, willing to do things together and he is never afraid of anything. Tuuma is mentally very strong and hard, but still he is ready to give his life for me. Tuuma is very kind and social towards people and other dogs. Tuuma thinks that there is no need to argue.

Tuuma does everything with big heart. He has great drive in everything he does (obedience, tracking, bite work, search…). Tuuma is easy to motivate with toys, food and giving him attention. And his drive never ends. He is mentally and physically very powerful and long-lasting. Thought Tuuma is quite big, he is able to run fast.

It is very hard to find any disadvantages from Tuuma – he is just so perfect! At the moment we do search and tracking with Tuuma. Earlier we competed also in IPO at highest level (IPO3). In search Tuuma has got 2. place (2009) and 3. place (2012) in Finnish Championships, 4. place in Nordic championships, 2. place (2010) in belgian shepherds championships and 2012 he was 1. at belgian shepherds championships.

2008
Tavesin Vuoden hakukoira
HK1
HK2
HK3
2009
FI KVA
SM-2 haussa
NOM-4 haussa
3xHK3 1-tuloksella
JK1
HVK:n Paras koira ja Paras hakukoira
Suomen belgianpaimenkoirayhdistyksen paras hakukoira
2010
IP1
RM-2 haussa
IP2
2011
1. sija valjakkohiihtokisoissa M naru B
IP3 1-tuloksella
2012
SM-3 haussa
RM-1 haussa
IP3 RM-kilpailuissa
2013
NOM-8 haussa (paras suomalainen hakukoira)

VIDEOITA / FILMS

KUVAT: Elina Kilappa, hipsu.com, Heljä Kämäräinen, Mika Virtala & Susanna Korri