Kaikki pennut sai terveen paperit

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:PENTUBLOGI

5-viikkoiset pennut kävivät tiistaina eläinlääkärin tarkastuksessa, jossa niille laitettiin myös sirut ja tehtiin silmätutkimus. Kaikki pennut todettiin sekä silmien osalta että muuten terveiksi. Aivan kaikilla uroksilla ei ollut vielä kivekset laskeutuneet, mutta tätä osasin odottaakin, koska ikää oli niin vähän. Katsotaan tilanne uudelleen ensi viikolla. Suvussa toki on kivesvikaisuutta, joten on myös mahdollista, että jollain kivekset jää laskeutumatta. Ensi viikolla pennut menevät vielä kuulotutkimukseen.

Pienet olivat reippaita ja aktiivisia eläinlääkärissä, huone tutkittiin hyvin tehokkaasti ja eläinlääkärin rannekello ja silmälasit tuli maisteltua. Automatkat sitten nukuttiinkin ja kerättiin voimia, että jaksaa riehua taas kotona.

Pennut on jo melkoisia riiviöitä: joku roikkuu verhoissa, joku lahkeessa, joku kiipeää siivoussankoon… Ritsa kävikin siellä jo pesuainevedessä uimassa kerran, kun sai itsensä punnattua etutassuilla ämpäriin. Ulkona käydään useamman kerran päivässä ja melko hyvällä saldolla sinne saadaan jo pissoja ja kakkoja onnistumaan. Jonkin verran olen leikkinyt pentujen kanssa lelulla vetoleikkiä. Kaikki saalistaa ja taistelee ikäänsä nähden tosi hyvin. 

Pennuista näkee tässä vaiheessa hauskoja erityispiirteitä. Kuru tykkää vetää pentukavereita hännästä. Kasi kantaa tosi taitavasti tyhjää pulloa sen korkkiosasta. Solmu tykkää leikkiessään vaania ja sitten hyökätä. Ritsa pomppii joka paikkaan ja saattaa tahallaan heittäytyä selälleen. Koru haluaisi seurustella aikuisten koirien kanssa ja heiluttelee niille häntää. Tussi taistelee tosi vahvasti lelusta. Kaarna puree aina varpaisiin tai roikkuu lahkeesta. Tässä muutamia videoita pennuista. Videoita olen päivittänyt nyt ahkerammin Instagramiin, joten kannattaa laittaa siellä #myytinbordercolliet seurantaan.