Vierailuja ja pentutesti

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:PENTUBLOGI

Eilen ja tänään ollaan reissattu 4,5-viikkoisten pentujen kanssa. Eilen kävimme ystäväni luona, jossa oli myös vieraita koiria ja lapsia. Automatka meni hienosti. Aluksi pennut vinkuivat, mutta kun olimme perillä noin 7 minuutin matkan jälkeen, kaikki pennut olivat jo nukahtaneet autoon. Kenelläkään ei ollut pahoinvointia autossa. Uudessa paikassa pennut tutkivat ja liikkuivat heti reippaasti ja rennosti. Myös vieraat koirat tervehdittiin kohteliaasti, mutta reippaasti. 

Tänään kävimme äitini luona, eli taas pennuille uusi paikka. Ihan alkuun testasimme pennut yksitellen (vieras ihminen teki testin vieraassa paikassa). Pentue oli testissä melko tasainen, eikä mitään suuria yllätyksiä tullut. Oli ilo huomata, että käytös testissä tuki täysin niitä tulkintoja, joita olen pentujen piirteistä tehnyt täällä kotona niitä seurailemalla. Joitain eroja oli muun muassa kontaktihakuisuudessa/itsenäisyydessä ja tavassa suhtautua selällään pitämiseen. Kaikki tutkivat ympäristöä reippaasti ja palautuivat hyvin yllättävissä tilanteissa, joten niissä piirteissä ei ollut isoja eroja. Pentueen testaus helpotti entisestään kotivalintoja 🙂