Ensimmäinen loishäätö annettu

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:PENTUBLOGI

Pennut on kehittyneet ihan hurjin harppauksin tämän viikon aikana. Pennut paitsi leikkivät keskenään, ottavat myös kontaktia ihmisiin. Leikkimistä, hännän heiluntaa, rapsutuksista nauttimista, syliin kiipeämistä, maailman tutkimista… niistä on 2,5-viikkoisten pikkupoikien ja pikkutyttöjen aktiivihetket tehty. Pennut pääsevät päivittäin 2-3 kertaa pentulaatikon ulkopuolelle touhuamaan. Viikonlopun jälkeen maailma laajenee myös pentuhuoneen ulkopuolelle.

Leikkasin pentujen kynnet toista kertaa. Nyt hoitotoimenpide sujui jo huomattavasti ensimmäistä kertaa helpommin, kun pennut ovat jo hyvin tottuneet käsittelyyn ja nauttivat siitä. Pennut ovat nyt saaneet ensimmäisen loishäätönsä, kolmena päivänä Flubenol-tahnaa. Mella puolestaan on saanut Axiluria. Pennut ovat kovasti kiinnostuneita Mellan ruokakiposta ja myös nuolevat ihmisten sormia, joten luultavasti annan niille ensimmäiset maistiaiset kiinteästä ruoasta jo huomenna.

Kaikilla paino nousee tasaisesti ja muutoinkin lapset ovat kehittyneet hyvin tasaisesti, mitään suurempia eroja ei ole tässä vaiheessa havaittavissa. Joitain pieniä persoonallisuuden piirteitä alkaa kavereista nähdä, mutta ne voi vielä muuttua moneen kertaan kehityksen myötä. Painoltaan isoimmat mörssärit ovat valkoiset pojat Ritsa ja Kasi. Pienimmät ovat tytöt Kaarna ja Koru. Solmu, Kuru ja Tussi ovat sitten siitä väliltä. 

Pentueelle on alustavasti varattu aika tunnistusmerkintään, pentutarkastukseen ja silmätutkimukseen tiistaiksi 27.10. Kuulotutkimukseen (BAER-testi) olen varannut ajan maanantaiksi 2.11. Oulun Eläinklinikalle. Pyrin saamaan päivän vapaaksi töistä, jotta matka toteutuu. Pennut täyttävät 7 viikkoa isänpäivänä 8.11.