Mella saapui Ilmajoelle

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:PENTUBLOGI

Haimme viikko sitten Mellan Ivalosta Ilmajoelle aloittelemaan mammalomaansa. Mella sopeutui uuteen laumaan ja uuteen kotiin loistavasti. Nyt tuntuu jo siltä kuin Mella olisi ollut täällä aina. Mella on arjessa tosi helppo ja mutkaton, osaa rauhoittua nopeasti uudessakin paikassa, kuuntelee hienosti, mutta ei ole silti tippaakaan nöyristelevä tai nössö. Mellassa on tosi paljon isomummoaan, Myytin koirien kantanarttua Myytä. Sellaista sisäistä voimaa ja paloa, ilman että koira olisi millään tavalla dominoiva tai hankala. Lisäksi Myytä ja Mellaa yhdistää niiden älykkyys.

Mella osaa hienosti ”puhua koiraa”, eikä täällä ole ollut mitään koirien keskinäisiä jännitteitä. Se oikeastaan yllättikin, että kuinka hienosti Mella ja malinoisnarttuni Aamu suhtautuvat toisiinsa. Molemmat tiesin toki jo ennalta koirasosiaalisiksi, mutta ajattelin että vieraan nartun tulo Aamun omaan kotiin olisi saattanut aiheuttaa jotain reaktioita ja sitten taas toisaalta Mellan tiineyshormonit olisi voinut vaikuttaa. Mutta tytöt tulevat oikein mainiosti juttuun, eikä mitään ongelmia ole ollut. Olen vähän treenannutkin Mellan kanssa, että se ei avan tylsistyisi ja vau, mikä upea typy se on! Upea asenne, keskittymiskyky ja vastaa hienosti palautteeseen. Eilen lenkkeilimme ampumaradan vieressä, eikä Mella kiinnittänyt laukauksiin mitään huomiota. Vaikka onkin oma kasvatti, niin kai sitä saa vähän kehua, kun aihetta on 😀 Tykkään tuosta tytöstä ihan valtavasti!

Pomppukapasiteettia ja ketteryyttäkin Mellalta löytyy. Yhtenä päivänä Mella muun muassa loikkasi kirjoituspöydän päälle, koska sieltä näki paremmin toiseen huoneeseen. Myös metsässä se loikkii kevyesti puunrunkojen ym. yli. Toisaalta se sitten pysyy ihan tavallisen koiraportin takana, eli kunnioittaa kyllä sääntöjä myös yksin ollessaan, jos tietää ettei yli saa tulla.

Olen jo siirtynyt antamaan Mellalle ruoan kolmesti päivässä. Mella saa tiineille ja imettäville nartuille tarkoitettua nappularuokaa ja raakaruokaa sekä muutamia lisäravinteita. Mella (ja myös omat koirani) on myös saanut viiden päivän Axilur-kuurin suojaamaan vatsassa kehittyviä pentuja loisilta.