Messin pentu Jäynä suoritti VIRTA-testin

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:PENTUBLOGI

Toissa viikonloppuna Messin poika Jäynä (M. Rusketusraidat) ja Hilkka suorittivat ”täydellisyyttä hipovalla suorituksella” 27 asteen helteessä hyväksytysti VIRTA-kokeen eli pelastuskoirien viranomaistarkastuksen, ja näin ollen voivat toimia nyt kadonneiden etsintätehtävissä viranomaisten apuna. Paljon onnea upealle pelastuskoirakolle onnistuneesta kokeesta! Hienoa ja arvokasta työtä teette 

Jäynän kuvan rakennetun alueen etsintäharjoituksesta on ottanut Meeri Koski.


Minulta on nyt paljon kyselty, että millaisia Messin jälkeläiset ovat. Kuten luonnollista on, joukossa on hajontaa ja erilaisia persoonia. Yleistäen voisi kuitenkin sanoa, että mielestäni Messi on monelle pennulleen jättänyt omaa iloista, tasapainoista, sosiaalista, avointa ja aina valmista elämänasennettaan. Messin pennut ovat myös pääsääntöisesti ohjaajalle nöyriä koiria ja haluavat luonnostaan tehdä oikein. Osa Messin pennuista, etenkin isommat urokset, ovat vaatineet aikaa kehittyäkseen. Tässä joitain videoita Messin pennuista: